De Onderzoekers

Annelies de Klein

Dr. A de Klein promoveerde in 1987 (cum laude, afdeling Celbiologie en Genetica) en was 2 jaar gast-fellow bij het NIH-National Cancer Institute in Frederick, VS (ZWO-beurs, NIH-Fogarty Fellowship). In 1988 keerde ze terug naar de afdeling Genetica en van 1990-1995 werd ze benoemd tot Research Fellow van de Koninklijke Nederlandse Academie van Beeldende Kunsten en bestudeerde ze de genomische instabiliteit door de effecten van de celcyclus checkpoint genen en chromosoomafwijkingen in (oog) tumoren te karakteriseren. In 2000 begon ze als staf cytogeneticus en senior onderzoeker bij de afdeling Klinische genetica. In 2006 werd ze benoemd tot associate professor. Zij is (co) auteur van meer dan 200 peer-reviewed artikelen in internationale tijdschriften en promotor van 4 promovendi en co-promotor van 15 promovendi.


Erwin Brosens

Dr. E. Brosens is een moleculair geneticus. Na zijn studies laboratoriumtechniek en milieugezondheidswetenschappen promoveerde hij in 2014 (Erasmus MC Rotterdam, afdelingen Klinische genetica en kinderchirurgie) op een onderzoek naar de ontrafeling van de genetische achtergrond van slokdarmatresie en daarbij geassocieerde aangeboren afwijkingen. Na zijn promotie is hij vijf jaar postdoctoral fellow geweest en heeft hij de etiologie bestudeerd van aangeboren darmaandoeningen, congenitale hernia diafragmatica, hartafwijkingen en thoracale vaatverwijderingen en dissecties. Centraal in deze onderzoeken staan de moleculaire mechanismen van het ontstaan en werking van gladde spiercellen, de neural crest en het enterisch zenuwstelsel. Momenteel is hij senior onderzoeker op de afdeling klinische genetica en naast zijn betrokkenheid bij de eerder genoemde onderzoeken ook betrokken bij de studies van het ROMS.


De overige onderzoekers

Momenteel zijn er 6 promovendi werkzaam bij het onderzoek. Hiervan doen er vier (Daniel de Bruyn, Josephine Nguyen, Quincy van den Bos, Mike Wu) onderzoek naar de genetische factoren betrokken bij het onstaan en de progressie van oogmelanomen. Anass Hajjaj en Kiki Bals doen onderzoek naar de etiologie en behandeling van retinale hemangioblastomen. Jolanda Vaarwater en Frank Magielsen zijn als analist werkzaam bij de onderzoeksgroep.